Visie

Het PleegTheater is een organisatie die toegepast theater levert en is opgericht door Maria Westra in 1996. Ze heeft elementen samengevoegd vanuit vanuit de Commedia dell’Arte, theatersport (Keith Johnstone), NLP (communicatiemethodiek) en the Method (K. Stanislavski).

De samenvoeging van deze elementen versterkt de kracht van de communicatie. Ook muziek en zang spelen binnen haar werk een belangrijke rol. Een dieper bewustzijnsniveau wordt daarmee geraakt.

In hoofdzaak draait het om artistiek verantwoord entertainment en trainingen te leveren met de kracht van communicatie als leidraad.

Meer lezen over hoe dit praktisch wordt vorm geven?

“Verbinding helpen creëren tussen organisatie en medewerkers is wat mij drijft. Bij ontwikkeling en verandering gaat het om het vernieuwen van de zogenaamde ‘substantie’ in een organisatie. Het onvermogen tot communicatie omzetten naar het vermogen tot communicatie is daarin mijn bijdrage. Ik wil mensen hun eigen kracht (weer) leren voelen en daarmee de verbondenheid met mens en eigen omgeving. Kracht vind je via je eigen kwetsbaarheid: een moeilijk punt voor veel mensen en in dit avontuur zit voor mij de uitdaging. Communicatie is geen bedreiging, maar een ontdekking van wat een ander beweegt”.

Bij Theater Veder (de stichting die met de Veder Methode werkt) is onderstaand verbindingsmodel ontwikkeld. Hiermee wordt het proces van verbinden binnen langdurige relaties inzichtelijk gemaakt. In de praktijk worden hier positieve resultaten mee bereikt. Dit vanwege de concrete handvatten en inzichten die het biedt.